×
4,5/5 van 124.970 beoordelingen

St. Mariä Heimsuchung

St. Mariä Heimsuchung Sankt Augustin

St. Mariä Heimsuchung

De Kerk van de Visitatie van Maria, lokaal bekend als St. Mariä Heimsuchung, staat als een baken van geschiedenis en geloof in de charmante wijk Mülldorf in Sankt Augustin, Noordrijn-Westfalen, Duitsland. Deze rooms-katholieke parochiekerk, onderdeel van het Aartsbisdom Keulen, is niet alleen een plaats van aanbidding maar ook een belangrijk historisch monument, ingewijd in 1938. De kerk is een getuigenis van veerkracht en geloof, als een van de laatste kerken in Duitsland waarvan de bouw werd toegestaan tijdens het Derde Rijk.

De Historische Reis

De wortels van de Kerk van de Visitatie van Maria gaan terug tot de kerstening van het gebied, oorspronkelijk als onderdeel van de parochie van St. Martinus in Niederpleis. De eerste geregistreerde vermelding van een kapel in Mülldorf dateert uit 1582, verbonden aan een landgoed dat sinds 1071 bestond. Echter, overblijfselen van muren, twee altaarstenen en een weerhaan ontdekt na een overstroming in 1635, suggereren een nog eerdere kerkelijke aanwezigheid.

In 1705 legde pastoor Gabriel Blum van Niederpleis de eerste steen voor de eerste Kapel van de Visitatie van Maria, en de kapel werd ingewijd op 2 juli 1710. Na de secularisatie in 1803 werden veel relikwieën van de ontbonden Abdij van Siegburg overgebracht naar de kerkgemeenschap. De oorspronkelijke kapel werd in 1872 vervangen door een nieuwe structuur op dezelfde locatie. De kerk werd in 1920 onafhankelijk van Niederpleis, en werd een eigen parochie onder aartsbisschop Karl Joseph Cardinal Schulte.

De Nieuwe Kerk

In de jaren 1930 kon de bestaande kapel de groeiende gemeente niet meer herbergen. In 1936 startte pastoor Gottfried Salz plannen voor een nieuwe kerk. Ondanks aanvankelijke bureaucratische obstakels, waaronder de noodzaak om een jeugdcentrum om te bouwen tot een schuilkelder om goedkeuring te krijgen, begon de bouw in 1938. De eerste steen werd gelegd op 22 mei en de kerk werd ingewijd op 18 december 1938 door hulpbisschop Wilhelm Stockums. De oude kapel werd vervolgens gesloopt.

Opmerkelijk genoeg leed de kerk en het omliggende gebied minimale schade tijdens de Tweede Wereldoorlog, grotendeels dankzij de inspanningen van pastoor Salz, die verhinderde dat Duitse soldaten het plaatselijke klooster vernietigden en een vreedzame intocht van Amerikaanse troepen in de stad mogelijk maakte.

Speurtochten in Sankt Augustin

Ontdek Sankt Augustin met de digitale speurtocht van myCityHunt! Los puzzels op, beheers teamtaken en verken Sankt Augustin op een spannende en interactieve manier!

Tours

Architectonische Kenmerken

De Kerk van de Visitatie van Maria is een voorbeeld van een basiliekstijl structuur. Oorspronkelijk gebouwd met eenvoudig metselwerk, kreeg het in 1955 zijn huidige lichtgekleurde buitenpleister. De noordoost-georiënteerde toren, met zijn schilddak, heeft twee dwarse structuren met zadeldaken. Een opvallende sgraffito die de Visitatie van Maria afbeeldt, siert de torengevel onder de klankopeningen, vergezeld van een prachtig roosvenster boven de ingang.

Binnen openen de lagere niveaus van de toren zich naar het schip. De begane grond herbergt een zijkapel, terwijl het bovenste niveau een orgelgalerij heeft met een orgel gebouwd door Eggert Orgelbau-Anstalt Anton Feith in 1962. Het koor wordt verlicht door twee ronde koorvensters, geïnstalleerd in 1959, in zachte pastelkleuren. Het hele gebouw rust op een puinstenen basis, met hoeken geaccentueerd door onregelmatige, menshoge hoekstenen. De vloer, gemaakt van Weidenhahner trachiet, werd in 1983 gerenoveerd.

Interieur en Artefacten

Het interieur van de kerk is versierd met een krachtige houten kruisigingsgroep, met een 2,38 meter hoog corpus, met figuren van Maria en Johannes toegevoegd in 1956. Het tabernakel onder het kruis symboliseert de brandende braamstruik met zijn doorn- en emaille vlamdecoraties. Het altaar en de ambo, opnieuw ontworpen in 1976, werden ingewijd door abt Placidus Mittler. De basis van het altaar is een groot tufstenen blok, met een tufstenen tafelblad met een bronmotief, gebeeldhouwd door Hans Rams in 1983. Het rechter zijaltaar herbergt een beeld van St. Jozef, terwijl een overeenkomstig beeld van Maria in 1955 werd toegevoegd.

Het hoofdportaal, gecreëerd door Hans Rams in 1988, toont de verrezen Christus. De binnenzijde van het portaal beeldt artistiek de veertien werken van barmhartigheid uit. Een bronzen zuil, geïnstalleerd in 1995, toont Maria met haar nicht Elizabeth, wat het patronaat van de kerk symboliseert.

Veel artefacten werden in 1941 verworven van het missiehuis van de Steyler Missionarissen, waaronder beelden van St. Augustinus, St. Gregorius I en St. Nicolaas. De kerk herbergt ook een gotisch houten beeld van de Verrezen Christus uit Schloss Birlinghoven, een 17e-eeuwse Madonna met Kind, en een icoon van Altijddurende Bijstand uit de oude Mülldorf kapel. Buiten sieren een houten Marterl Kruis en een keramische sculptuur van de Onbevlekte Ontvangenis het terrein.

De Klokken

De klokkentoren van de kerk weerklinkt met het Gloria-motief. De kleinste van de drie klokken dateert uit de bouw van de kerk en werd gegoten in brons door de Otto klokkengieterij in Hemelingen. De twee grotere klokken, vernietigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, werden in 1949 vervangen door gietstalen klokken van de Bochumse Vereniging voor Gietstaalfabricage.

De Kerk van de Visitatie van Maria is niet alleen een plaats van aanbidding maar ook een historisch monument dat de tand des tijds heeft doorstaan, belichamend de geest en veerkracht van de gemeenschap. Bezoekers worden niet alleen aangetrokken door de spirituele aanbiedingen, maar ook door de rijke geschiedenis en architectonische schoonheid, waardoor het een must-see bestemming is in Sankt Augustin.

Speurtochten in Sankt Augustin

2 jaar
365 dagen/jaar inwisselbaar
5.147
in meer dan 5.147 steden

Geef je dierbaren een spannende ervaring

myCityHunt vouchers zijn het perfecte cadeau voor veel gelegenheden! Verras jouw vrienden en familie met dit buitengewone evenementgeschenk. myCityHunt vouchers zijn vanaf de aankoopdatum 2 jaar geldig en kunnen binnen deze periode worden gebruikt voor een vrij te kiezen stad en tour uit het myCityHunt portfolio.

Koop cadeaubonnen

Wat onze klanten over ons zeggen